NORSK HAREHUNDKLUB

Stiftet 1902

Org.nr.: 995198045

Prøveledelsen har i samråd med terrengsjef i kveld 06.11.2023 kommet til den beslutningen at prøve med ref. nr. 46-23027 DM distrikt 5 ikke kan la seg gjennomføre grunnet snøforhold og livsfarlige isforhold på skogstjern og mindre vann i prøveterrengene. Snødybden i terrengene  som ligger fra 350-650 moh. varierer fra 25-45 cm med våt tung snø og værutsiktene for onsdag, torsdag og fredag (prøvedagene) tilsier kuldegrader og mer snø, noe som betyr stor fare for skare og enda tyngre forhold for hunder og vilt. Vi beklager beslutningen, men de rådene forhold er utenfor vårt herredømme.

Vi henviser til konkurransedyrforskriften § 10. dyrevelferdsloven § 26 som omhandler arrangør og deltagers ansvar: Arrangøren skal avbryte, utsette, endre eller avlyse konkurransen dersom været, føret, temperaturen, konkurranseområdet eller andre ytre forhold kan utsette dyrene for alvorlige skader eller belastninger.

Deltakere i konkurranser skal la være å delta med dyrene under slike forhold dersom arrangøren ikke gjør noe med konkurransen.

Til informasjon ble også løshund prøven til Oslo Områdets Elghund klubb som skulle vært arrangert i de samme terrengene 6. og 7. november avlyst grunnet meget krevende forhold.

Deltagere, dommere, samarbeidene klubber i distrikt 5, NHKF, NKK og NM arrangør er informert om beslutningen, tilbakebetaling av påmeldingsavgift skjer ved sluttmelding av prøven den 10. november.

Mvh

Jaktprøvekomiteen Norsk Harehundklub

Prøveleder: Tom Høibakk