NORSK HAREHUNDKLUB

Stiftet 1902

Org.nr.: 995198045

Norgesmesterskapet for drivende, langbeinte harehunder ble arrangert av Nord Trøndelag HHK den 19 og 20 november.

 

Fra Norsk Harehundklub stilte dunker Tortåsen`s Valborg, Hans Chr Hauge som fersk distriktsmester. Valborg viste at seieren i distriktsmesterskapet ikke var en tilfeldighet og gjorde sine saker meget bra. 

Valborg lå sammen med to andre hunder på tredjeplass etter første dag og pallplass var innen rekkevidde. Dette er imidlertid en utendørs sport hvor vær, føre, dagsform og ikke minst haren spiller en stor rolle. Valborg fikset imidlertid de krevende forhold andre dag på mesterlig vis og endte opp på andre plass. Bare ett fattig poeng bak vinneren og med samme poengsum som tredjeplass. Som vi skjønner, var det denne gang hårfine marginer begge veier.

Valborg er en hund fra kryssningsprosjektet til dunker hvor en lagret sæddose fra finskstøver Karo ble benyttet. Karo var en hund Hans Chr fulgte med stor interesse og han var blandt de første på valpelista. Det ble hele 15 valper i dette kullet og det er svært gledelig at Hans Chr har lykkes både med valg av valp og fremdriving av individet. Dette står det stor respekt av og er høyst fortjent.   

Vi vil med dette gratulere ekvipasjen Tortåsens Valborg og Hans Chr Hauge med fremdragende resultater såvel i distriktsmesterskapet på hjemmebane som i Norgesmeterskapet.

Se komplette resultater og bilder på Nord Trøndelag HHK